TRW 2014 : Bangkitlah Wira Merahku!!! #GKG #TRW

Assalamualaikum wbt
nak post entry ni lama sgt dah sebenarnya, cuma takde peluang dan kesempatan je
Alhamdulillah harini rase terdetik gak nak post entry tentang BOLA KELATE hahaha
bagi aku yang kaki bangku, yang baru nak berjinak dengan dunia bola sepak ni perasan, Malaysia sekarang tengah mengalami Fenomena Bola macam kat Eropah tuuuuu

dari Johor sampai la ke Sabah, sudah nampak arena bola sepak negara makin transform
harini aku nak bercerita tentang pengalaman aku sbg Fans The Red Warriors (TRW), jangan mareee naaa
sejak tahun lepas, kegilaan aku terhadap pasukan Kelantan semakin menjadi-jadi
Final Piala Malaysia, Kelantan VS Pahang pon aku sanggup turun ke stadium
belanja tiket tak payah bagitau la, harga asal RM40, tp beli ngan ulat RM70, sanggup woooo




then, sembreak kali ni pon, aku memang menghabiskan masa tgk match bola je
orang lain ada gak keje part time la, aku minat bola je, ada match kat stadium KB, In shaa Allah akan turun padang support team Kelantan
Di awal musim, Team Klate agak diragui kemampuan, yela kehilangan byk tonggak utama kot, Ben10, Indra, Daudsu, Shakir, Zairo dan ramai lagi
memang agak tempang la TRW di awal musim, aku yg sekadar penonton biasa ni pon kadang-kadang tgk match bola pon bleh jadi nervous semacam
kehilangan coach Bojan Hodak dan digantikan dgn Steve Darby pon kurang menyerlah di awal musim
SD lebih suka main taktikal 3-5-2, long ball ala-ala player EPL gitu tp player Malaysia especially Klate ni body kecik-kecik, kaki pon tak panjang nak lari kejar bola sana sini memang pancit
Akibat taktikal SD, penonton boikot match hehehe, penyokong Klate ni memang radikal sket,
KAMI BUKAN LALANG, BUKAN JUGA NIAT NAK MENGHUKUM TEAM, tp sekadar nak bg "Wake Up Call" especially kepada coach
Even Tan Sri Anuar Musa pon, agak tak berpuas hati dgn taktikal SD, yela mostly awal season haritu Klate byk menang more to luck, not based to our own abilities, tu yg aku observed dari match aku tgk dan baca dari blog sukan serta komen-komen di page FB dan Twitter
Alhamdulillah bile SD dah tukar balik taktikal 4-4-2, nampak sangat permainan TRW makin berubah dan mula mendapat rentak
bagi aku pemilihan player utk season ni sudah cukup berpuas hati, nak tampung kehilangan tonggak utama dan player star yg hilang tu memang agak mengambil masa tp In shaa Allah keserasian player boleh dibentuk dari perlawanan ke perlawanan

Kembalinya Mat Ghaddar, tambahan muka baru seperti Forkey, Shawky, Amar Rohidan, Shakir Ali, Kechik, Tg. Hasbullah sedikit sebanyak berjaya menampung ruang yg telah ditinggalkan oleh player sebelum ni utk TRW kembali bangkit
Piya, Apek, Pok Nik, Farisham dan Obinna keep it up you guys really did a great job to the team
Kapten Marvel Piya the best, please stay utk TRW sampai bila-bila, he's a really capable player and he deserved to be a MVP.
match bola ni, satu jer yg penting kita tak menang pon tak ape asalkan match yang player main tu dengan bersungguh-sungguh dan memuaskan hati kami sebagai fans dan penonton
bayaran tiket setakat RM15 tu bukanlah satu nilai yg besar tp harapan kami dr fans, kalau nak tgk stadium selalu penuh, give your best shot even tak menang sekalipon



Fans TRW dah agak matured sekarang, even haritu match yg TRW kalah dengan PKNS utk Liga Super, fans rilek je keluar stadium, tak de nak riot ke nak buat chaos ke
tak perlu terlampau fanatik sehingga digelar AS-SABIYYAH
sukan ni untuk menyatupadukan rakyat, bukan nak memecah belahkan rakyat
SOOOOO TAK PAYAH FANATIK SANGAT LAA BROOO 
sekadar tgk utk entertainment saja, tak perlu la sampai memaki hamun, bergaduh, pecahkan kereta bagai
HOOLIGANS!!!!
satu lagi aku nak puji usaha murni pihak KAFA dan juga Kerajaan Negeri, even match bola start pukul8.45 malam tp stadium dah penuh seawal pukul5 petang lagi, then waktu sebelum Maghrib akan diadakan sedikit tazkirah di perkarangan stadium dan juga even dalam stadium di tepi padang kemudian solat Maghrib berjemaah beramai-ramai
AKU SALUT KAT FANS TRW
mostly kami akan berjemaah sebelum masuk stadium, hiburan tu perlu tp ibadat tu jangan dilupa lak

kalau org tanya aku fanatik ke tak? aku jawab tak, aku just minat sebagai hiburan
first priority aku sekarang still study, kalau ada match bola sekalipon then esok tu aku ada paper or test, I'll study first, soo aku bukanlah fans yg fanatik tahap babun, cuma minat sajaaaa 
Majulah Sukan Untuk Negara
Gomo Kelate Gomo!!!!

p/s: credit some photos belong to Asmirul Afzan & Ariff Akram

 

 
 


Thanks For Reading. Do Comment If You Like

9 comments:

  1. Perhh. Terbaik jie. Gomo Kelate Gome <3

    ReplyDelete
  2. terbaik pijie.. nak g stadium jgak la one day!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. pegi nik tp pegi ngn abg or ayah la, klu perempuan baru secure.
      experience jer sebenar

      Delete
  3. Majulah Sukan Untuk Negara~! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. wahhh.. betul2 fanatik ni... hehehe hidup bola..

    ppssttt.. salam kenal dan follow sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh. Xdela fanatik tp minat gak la. Tq. Slamat berkenalan

      Delete