Dusty!!!

Assalamualaikum wbt peeps. Long time no see. It'a been a few month i'm not visiting my blog. Banyak benda nak tulis but got no time broo. Sejak masuk degree ni, pergh hectic giler current lifestyle. Comparing to my diploma years, it's double triple much tougher & much pressure on me. But i need to keep atrong bro. Dulu biler org ckp blaja degree sibuk giler, aku mcm pndg semacam je. Skang bler da duk kat degree. Hell yeah it's true!!! Susah bhaiii. Xpela nak wat cmner da adat blajooo. Bersusah susah dahulu bersenang senang kemudian. Ayat nak sedapkn hati heheh. Okla need to resume my assignments. Will update more bout current life really soon...


Thanks For Reading. Do Comment If You Like

#GKG #TRW

Assalamualaikum wbt
mgkin entry kali ni berbaur assabiyah sket heheh
hrp dimaafkan okaiii
okla sebenarnya this entry nak cite sal bola sepak

bola sepak Malaysia jer, EPL aku xlayan cause actually i hate football so much
sbb dulu, aku rase maen bola ni satu game paling bodoh jer, duk kejar sebijik bola tu atas pdg smpai gaduh-gaduh ngn team laen, i think it's a worthless game ever created on earth

TAPI TU DULU!! AKU YANG DULU BUKANNYA YANG SEKARANG!!


hehehehhe
tak taula cmner la ak bleh minat bola ni, minat je weii klu ajak aku maen PES ke even maen futsal or bola skalipon mmg aku give up
ak surrender habes, mmg aku ni jenis kaki bangku tahap gaban or kronik yg xleh nak rawat dah
semenjak dua menjak ni, aku layan giler kot bolasepak Malaysia
especially team Kelate la bohhh

tp seriously, sblom ni aku xamik kesah pon sal bolasepak ni
nak kate sbb Kelate masuk final pon xjugak, sbb mase taun 2010 kot final Piala FA, Kelantan VS N9, mase tu aku tgh blaja kat S.Alam tp xterlintas langsung pon nak pegi Stadium Bukit Jalil even nak tgk match kat TV pon maleihhhh
mase Kelantan VS Terengganu final piala FA gak rasenyer, tahun 2011 kottt aku pon xigt
lglaaa aku xkesahhh, Tganu menang pon ader aku kesahh??
masa tu aku tgh blaja kat KT, membe2 sibuk ajak pegi kat kampus tgk Big Screen match tu rmai2
konon2 support Kelantan la, mahasiswa Kelate di perantauan kononnya
aku bleh jer lepak dlm bilik tido jer time tu, mmg aku xminat sgt laa bola ni dulu
org kate bola sepak ni manly sport
klu xtgk bola, xminat bola ni a lil bit sissy la
jadahhhh koooo ckp cmtu, minat org xleh pksa bhaiiii
xsemesti klu mamat tu xtgk bola die ni pondan
adoiiiila tooo shallow & skeptical thinking
actually bola sepak ni best jugak la
bg aku, btol la org kate, sukan ni salah satu elemen tuk satukan rakyat
yeahhh i admit that, totally agree
aku start minat bola slpas Kelantan mng TREBLE piala 2012
lpas tu aku pon sdikit sbyk tau la sal bola ni
dulu anak sdara ak sbut bola off side mmg i'll blur for 5 seconds mende tu weiii wat malu jer even budak kecik pon tau hahaha, tp klu penalty kick tu xtau, agak melampau la brooo
tahun ni bersejarah kot bg aku
spnjg 23 tahun dah aku hidup kat atas muka bumi ni, last week was my first time aku pegi stadium tgk bola live match hahahha bangga nak mamposs hahaha




noob giler pdhal stadium ngn umah aku bukan jauh pon, tp tula dulu xpenah minat pon bola ni
tgk stadium pon smcm jer dahla buruk kinda eerie jer
but when i stepped up into it
wahhhhhh it's totally a different feeling that's undesirable by words
tersirap darah aku brooo, seriously
cmner ekk nak kate, klu org Klate kate "naik sehh"
sumpahhhhhh bestttt




org tu MasyaAllah rmai siootttttttttttt mmg fullhouse every match
aku salute laaa kat org Kelantan, dri laki smpai pompuan & dari tua sampai muda macam-macam adaaa
mgkin atas faktor sokongan peminat aka fans ni la mbuatkan bola Kelantan leh naik scara mndadak
pdhal ni bukan match final, ni match kumpulan jer tuk Piala Malaysia 
aku pegi tgk ni pon atas ajakan membe aku yg duk Tganu tp anak Kelate tuk tgk match ni

selepas solat Maghrib jer, stadium SSMIV tu jd mcm pesta
mak aihhh nak masuk stadium tu pon kna beratur kemain pnjg, smgt waja kot sumerr
tp best la weiii
pasni klu match final kat Bukit Jalil, klu Kelantan g Final lg, xmustahil aku pegi kot
In shaa Allah moga Kelantan leh masuk final & menang Piala Malaysia tahun ni
hehehehe org negeri laen jgn mareee yeeee
mng kalah tu adat pertandingan, minat bleh tp xperlu kot fanatik yg amat smpai nak bertumbuk or even nak bakar-bakar kereta mcm insiden dulu
jadikan pedoman & sempadan la yerrr
majulah sukan untuk negara!!!

favourite player aku BEN10 aka Nurfarhan Muhammad, Piya aka Badhri Radzi ngn Daudsu jerr hehehe
Gomo Kelate Gomo
forever The Red Warrior
Quoted from Ariff Akram, smpai bilo-bilo aku akan igt ayat mg ni
Anok kelate keno raso walaupon skali masuk masuk stadium... Nepik tu wojib..






Thanks For Reading. Do Comment If You Like

Segmen : My Best Entry Bubblynotes.com

Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com bermula dari hari ini, 2/9/2013, jam 5.00 petang SEHINGGA 9/9/2013, jam 5.00 petang... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tak, retis atau tak dijemput untuk memeriahkan segmen ni... Tujuan? Nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow dan juga review entri2 terbaik dari blogger2 yang menyertai segmen ini yang dipilih oleh Pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com
2. Buat entri bertajuk Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ini, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian pastekan ke ruang HTML seperti di bawah:

4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini.

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2. Pemenang akan diumumkan pada 10/9/2013.
3. Para pemenang akan diminta untuk memberikan link satu entri terbaik mereka untuk direview oleh Cik Puan Bubbly dalam tempoh 3 hari dari tarikh pengumuman pemenang. If not... Pakcik Random akan roll the dice once again... ^_^

Thanks For Reading. Do Comment If You Like

Segmen : Deno Short Giveaway #Part2

tetibe je mood nak join segmen
jommmm
smbil tambah kenalan


Hadiahnya simple sahaja.. Topup RM5 untuk 4 orang pemenang ^^ Nanti cabutan akan dibuat oleh si hero adam khaleef! :)
Cara penyertaan :
1- Buat entri bertajuk... *suka hati korang tajuk apa^^
2. Copy banner kat atas dan backlink ke sini
3. Entri segmen tu korang letak kat ruangan komen kat bawah ya... done ^_^


Thanks For Reading. Do Comment If You Like

Segmen "Jom Bersahabat"

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


okeyhh , malam ni tira nak melancarkan segmen ni . tujuan nye adalah untuk menyenangkan tira , termasuklah kawan2 blogger lain untuk blogwalking and tambah2 sabahat ! senang je . tak susah pon kannn ? hehe .

Syarat2 :
1. Follow lah blog tira yang simple nih .
2. Kalau nak senang , copy paste je oke link yang sedia ada dibawah .
3. Like fanpage tira dan Page ni .

4. Hantarkan link segmen kat kotak komen.
5. DONE !

langsung selam 3hari . sampai 30hb ! jam 12.00 malam . walau pun macam lebih 36 jam , takpeee . bgi chance korang join . okehh !
Thanks For Reading. Do Comment If You Like

Haiiiii dah berkemass ke banggg!!!???

Assalamualaikum wbt
pekabo semua...
entry mlm ni gataiii tangan nak menulis-nulis sket
prektis sket2, da nak masuk blajo da ni next week
adoiiiyaiii
xcukup lg cuti bhaii, klu bleh nak pnjg ag
tp xpelah da lumrah hidup bergelar "student"
alhamdulillah actually dah sebulan lebih dah dpt offer blaja
sblom raye ag tp bler tibe raye, mood raye overexcited lakk
nak tulis entry blajo pon ke laut je
okla
alhamdulillah aku dah dpt offer blaja

Bachelor of Optometry (Hons) UiTM Puncak Alam


memula check result tu cuak gak, sbb aku giler2 nak kos farmasi uitm
HE knew better, kita hanya merancang Allah yg menentukan
kena fikir camni la, Allah akan beri ape yg kite perlu & bukan ape yg kite mau
bler aku reflect diri balik, reconsider back my own ability
yesss this is the rite choice for me, i won't regret it
yela 3 last sem during my diploma years, subject organic & inorganic chem i just scored B+ only
xcukup strong basic aku to becoming a pharmacist 
blaja senang??? erkkkk, xpon
kos aku kali ni more to clinical plus physics
korek2 bijik mate then observe hehehe kejam bebenor, xdela tahap cmtu
more to clinical la blaja kali ni
grad pasni leh jd doktor mata la kau jiee!!!
that's what people said to me but the truth is i'm not gonna be a doctor
an ophthalmologist & an optometrist is 2 diff working area
i'll explained briefly on the next entry
 syukur alhamdulillah bleh kos ni
2nd choice
memang aku da expect sebenornya akan dpt kos ni mmndg cgpa aku xdela cukup gempak tuk mintak kos farmasi, then i deserved this course
skang ni, i only have less than a week to prepare everything
Medical Checkup ....... DONE
Clearance kat UiTM for dip ........ DONE
Lapor diri & gantung kontrak berkhidmat ngn JPA ......DONE
(moga2 Allah murahkn rezeki bleh lg smbung skolar tuk degree lak in shaa Allah)
Packing ........ 80%


excited ke nak smbg blaja???
soklan cepuemas
my answer for it.....nope at all
i rather staying at home like forever without doing nothing unless every month i got paid for doing nothing
sumpahhh best klu bleh wat cmtu
sape yg xnak, duk umah goyang kaki duittt masuk jer tiap bulan
blaja ni mmg xbest broo but it's part of our obligation
malas cmner pon, dunia skarang ni klu org xde ilmu semua xbleh jalan
sooooo nak tak nak, ilmu tu kna sentiasa upgrade from time to time
 quoted from UiTM's VC FB

Assalamualaikum wbrt anak2 sekalian. Bukan mudah untuk berjaya dalam hidup ini, banyak ranjau dan duri yg perlu dilalui. Jika anak2 semua hendak berjaya dalam hidup, perlulah belajar bersungguh2 dari sekarang, perlu rajin mengulangkaji, tak faham tanya pensyarah...jgn diam saje. Ingatlah harapan ibu dan ayah kita, mereka nak kita pulang dgn segulung ijazah....jgn hampakan mereka ya.....

okla stakat ni dulu perkongsian aku
next entry i'll talk more
bosan gak bace tulisan byk2 kannn
hehehhe
peace...

Thanks For Reading. Do Comment If You Like

Terbatuk....batukkk uhuk...uhukkk

Assalamualaikum wbt
memang lame gilerr da aku xupdate blog ni
blogwalking pon da jarang gile da wehhhh
padahal duk umah goyang kaki, ternak lemak je keje

but it'll end very soon
sebenornya idea mencurah-curah ke ladang gandum, tp satu entry pon xberjaya nak post
terlampau byk idea katakan hehehe
sibuk ngn pose, bler abes pose sibuk ngn raye, bler abes raye sibuk ngn preparation nak masuk blaja lakkk
adoiiiiii
tensen dennn
i'll update one by one in shaa Allah
moga-moga diberi kerajinan tuk menaip dlm seminggu dua ni
heheheh
entry sesaje jer ni, xde pape pon
da gian nak menulis, tu try taip bnda mengarut bagai niee hehehe
wait for another entry very sooooon

Thanks For Reading. Do Comment If You Like

Jom Join : Giveaway Ke-2 by Jaakechik



Assalamualaikum semua!!
jom join Giveaway anjuran JAAkechik Corner!
anda berpeluang untuk menang Photo Magnet yg ohsemm.
Hadiah Utama pula adalah Dua Helai Baju T-Shirt.

giveaway 2013,

syarat-syaratnya :

1. jadik follower blog jaakechik : www.jaakechik.com
2. klik LIKE facebook penaja segmen (comey2Ku Printing) : 
3. buat entry simple bertajuk : Jom Join : Giveaway Ke-2 by Jaakechik
4. letak banner giveaway (seperti diatas) ke dalam entry anda.
5. tinggalkan link entry penyertaan anda dibawah komen entry ini.

giveaway 2013

HADIAH : 2 helai Baju T-Shirt & 8 Fridge Magnet Bergambar
NOTA : pemenang diumumkan pada 27 Jun 2013 (random. org)
 Tarikh segmen : 01 - 21 Jun 2013 (only 3 weeks)



'' KLIK HERE TO JOIN ''


Read more: http://www.jaakechik.com/2013/06/jom-join-giveaway-ke-2-by-jaakechik.html#ixzz2WZNuA0lO
Thanks For Reading. Do Comment If You Like

Soooo Long UiTMKT

Assalamualaikum wbt
pekabo yop?? watcha doin now harap sumer sihat walafiat blako
Alhamdulillah it's been officially 3 months i'm at home & still doin nothin
bangga ke hapenyer duk umah goyang kaki??
hehehhe skang ni aku da jadi penganggur terhebat buat sementara waktu
actually i just officially graduated for my diploma jerr, xdela havoc sgt pon hehe
skang ni still duk tggu offer letter nak smbg degree lak, mitak2 dipermudahkan Allah
3 years in KT, lots of bittersweet moments that i'm gonna preserve it forever in my heart
byk blaja cara nak berdikari dalam hidup, kenal sape yg leh jd kwn & sape lwn kite yg sebenor, blaja tuk struggle dlm khdupan seharian as a student, blaja bwk "toyol" time test hahahah kantoiii tp normal la tu as student kottt
nasihat aku, xpayah bwk cheat la dlm test tu xbaek tauuu hehehe

okla for this entry nak bercerita sket sal sdikit sbyk sal pnglmn aku duk kat Ganung Kiteee ni
though, i'm just from Kelantan bajet cam jauh je an pdhal negeri sama pantai timur, sebelah menyebelah lak tu hehehhe
tp seriously i have never had a chance to travel around KT though the distance might seem too close
yela sblom ni aku duk asrama kat Klate dah 5 taun, then smbg blaja kat S.Alam for 2 years tu naseb baek xleh fly ke Jepun klu x mmg aku xberpeluang langsung kot nak stay/blaja kat Tganu ni
btw, aku nak introduce sal tmpat blaja aku lu
aku ni budak UiTM jer

bler org tnye UiTM mane?? Bler aku jwb UiTM Kuala Terengganu, then soklan berantai seterusnya yg wajib ditanya lak mesti camni.. Oooo kat Dungun ek?? what????
mesti ke klu UiTM kat Tganu ni sumer kat Dungun?? hahaha kdg2 aku nak tergelak gak
yela bukan nak kutuk tp ni realiti, UiTM KT ni or also known as UiTM Chendering ni saiz kampus die "besar" tahap gaban woooo
ngn skolah menengah kat sebelah kampus aku ni pon besar skolah tu lg...korang bygkanlah sendiri betapa "besar"nya kampus kitorang
tp s'okay la kitorang ni cam kampus bandar jela same jela ngn UiTMKB yg dkat KBmall tu hehehe
terasa dianak tirikan ke?? sometimes especially bnda berkaitan budget ngn event HEP
sorry to say la, kitorang kmpus kecik ni slalu jer dilupakan, klu nak dpt budget nak buat event tuk kelab kemain susahh wooo wa ckp sama lu tp xpela kami redha jeee
bler memula aku dpt offer blaja arito, aku dpt offer Diploma Sains (AS120) kat UiTMKT, mase tu pon aku igtkn UITMKT = UITM Dungun gak, noob giler
then search punyer search, tnye membe bagai diorg ckp la UiTMKT ni kat Chendering
Chendering??? kat mane lak tu bhaiiiiii
mase tu aku da start bukak Google Maps kot, yela kot2 kna kat kwsn pedalaman ke mati katak la aku
tp Alhamdulillah bler da sampai kat situ, okla aku bleh trima seadanya ngn faktor geologi kampus aku time tu cam mati segan hidup xmau je, padang jarak padang tekukur pon ader hehehe
homesick gak sposen, bukan aku xbesa duk bjauhan ngn family cume time tu aku still mcm dilemma ngn cnfuse lg, yela sekeliling aku time tu sumer budak2 lpasan SPM jer sumer sweet 18 ag sumer, aku time tu dah 20, malu kot org tua bru nak amik diploma tp xpela aku terima seadanya dah memang tu qada' & qadar Allah tuk aku, nak tau nape nati rujuk entry Jeponn ni 


tp yg bestnye smpai aku dah semester 4 or semester 5, bebudak ni xtau pon aku ni lg tua dr diorg.. hebat tak?? hahah yg geng2 rapat gile ngn aku jer aku cerita sal kisah hidup aku kat diorg
bukan niat nak sorok, dah korang x tanya, xkan la aku nak bising-bising sal kisah hidup aku yg kelam tu??
lecturer kat sane pon still xtau hal sebenar sal aku mase tu, i just let them know by themselves
klu diorg tnye, aku jwb & cerita jer
mebi aku ni awet muda kot hahahah, tua xsedar diri dah ni ...Subhanallah  
lpas terbukak luas sal cerita hidup aku ni la org da mula nmpak aku, sbb aku ni low profile sket
xsuke nak menonjol sgt tp nak wat cmner, seawal semester 3 aku da dipromoted tuk jd Presiden DiSA (Diploma in Science Association), mak aihhhh cuak+nak nanges kot time tu
aku xnak pon pegang2 jawatan ni bhaii, tp redha jela sampai semester 5 gak aku pegang DiSA ni, tugas berat wooo sbb ni kelab fakulti nyer, soo klu ader pape baek buruk event yg kitorang buat trus je name fakulti kitorang naek name
Alhamdulillah, sepanjang aku pegang ok kot wlpon ade 1,2 event yg tergendala
sorii ekk korang, i'm not a good leader

kampus aku ni ada 5 kos jer yg offer kat situ, sumer tuk student diploma je
Sains Gunaan (AS), Office Management (OM), Akaun (AC), Business Management (BM) ngn Art & Design (AD)
bg aku kampus tu seharusnya dijadikan kampus budak AD je sebenorr, sbb mostly facilities sane diorg yg byk gune tp baru2 ni aku dgr cerita yg kos AD ni da xkan diadakan kat Chendering da, sumer kena pindah kat Machang lak, dunno why..tu pentadbiran punye hal la tu xmo masuk cmpur nati kena saman lak haha
blaja lak, standard je kot
ade ke org kate blaja tu best?? tido ngn lepak lg best kott
ngn setiap mggu ader quizzes, tests, assignments tu xpayah nak cerita la
sumer tu perkara common bg manusia yg bergelar mahasiswa
ni aku baru grad diploma dah mengeluh, time degree pasni gane xtaula
mintak2 bertambah senang kot....amin...
Alhamdulillah i've graduated with first class diploma, though my CGPA is not strong enough
satu lg yg aku bersyukur sgt2 i got ANC (Anugerah Naib Canselor) for my diploma thanks to Allah
all my worked hard is paid off
xsaboo nak tggu HARI JUBAH hujung taun ni, apepon tggu offer degree lagi cuak kot
dapat ke tak pon xtau, i'm just crossing my finger rite now...moga dipermudah
orang kate aku ni tua ngn blaja dah kot, xpela nak buat cmner rezeki aku xsemudah jalan yg org laen dpt
soooo kena struggle & usaha lebih dari org laen la sket
next month dah nak kuar result kemasukan ke degree, cuak.....
doa2kan moga aku dpt yg terbaik
rindu KT??
rndu gak la sposen, rindu nak mkn keropok losong, nak lepak kat Pantai Batu Burok, pegi lpak kat pantai waktu stress nak exam mlm2 buta, buang mase kat MydinMall, buang duit kat karaoke jamban Giant, study gile2 kat Library Awam KT, pegi sahur kat McD, maen dota berjemaah setiap hujung mggu, pah final g mandi kat Sekayu, round2 bandar KT sambil buang duit minyak motor hahahah
oooooooohhhhh myyyyyy i really miss it now
sumer tu da jd kenangan & memori
yg baek aku simpan, yg buruk pon aku tetap simpan tuk dijadikan teladan di masa depan





video




Thanks For Reading. Do Comment If You Like

Hannibal : Mind Blowing!!!

Assalamualaikum wbt
tonite i'm gonna make some review on TV series that i've been following for weeks ago
HANNIBAL

actually this series was a production from AXN, so you can turn your Astro and tune to Channel701 every Tuesday at 10pm
aku download jer, faster & saving time
best sgt??
klu korang ni peminat citer ala-ala CSI gtu, okla
for me this series is quite brutal compared to CSI
citer die sal psychotic giler2 serial killer yg mane korang mcm di awal citer xexpect pon he's the serial killer & the bad guy in this series

citer die agak meloyakan plus kejam sket
so for those yg ader heart attack, pregnant mom baby or budak kecik2 it's advisable to not watching this series
dulu aku follow citer Arrow bler da abes season1, layan Hannibal la plak
bg aku citer ni is totally awesome wlaupon  kdg2 cam xlogik gak
korang penah tgk citer Tru Calling??
Tru Calling + CSI= Hannibal
citer ni just has another episode left, episode13... next week
pelakon cite ni pon xfemes pon aku ase, xpenah tgk pon mamat2 or minah2 salleh ni blakon except yg jd Jack Crawford tu, mamat tu mmg familiar especially sape yg slalu tgk CSI ader la mamat kulit hitam ni

Hugh Dancy as Will Graham & Mads  Mikkelsen as Dr. Hannibal Lecter

name pon da Mads, sesuai sgt jd watak gila2 ni hehehhe
hero die xdela hensem sgt, serabai je mamat tu aku tgk Will Graham la, klu Dr. Hannibal tu over smart sgt, xkire mase nak pkai tuxedo je memanjang
my rating out of 10, i gave it 9
i totally enjoyed this series damn much
for those yg suke citer sal polis2, FBI bagai ni, bunuh2 org 
I STRONGLY RECOMMENDED to all of you
tp peringatan citer ni pon ad yg bab org mkn org, mcm meloyakan gak ar sposen
sape yg xkuat semangat, baek tgk Teduhan Kasih jela
 
xmenyesal kot, aku suh abg aku tgk, dlm sehari die leh habeskan sumer episode up until the latest ones
soooo not too frustrating kot 
 drpd layan Kpop jer sokmo, baek tgk citer mat salleh gak skali dua
kantoiiiiii
slamat menonton....
enjoy your watching!!!


Thanks For Reading. Do Comment If You Like

Sesi beramah mesra dengan blogger by Syan Punya Belog.

Assalamualaikum wbt
始めまして、ハフィジです。
どうぞよろしくお願いします。
let get knowing peeps



- EXAM STARTS -

Name: Muhamad Hafizi b. Zaudi@Harun

Brother(s): 3 bros, (2 married + 1 still a bachelor)

Sister(s): 2 sisters (married)

Eye Colour: Dark Brown

Shoe Size: 9 or 10 depend on the type of shoes, gigantic feet i know hehehe

hair: black

Piercing: none

Height: 165cm

What are you wearing right now? : Shirt + Pants, casual weekend clothes

Where do you live: Kota Bharu, Kelantan

Favourite number: 8 and 10

Favourite drink: Ice Lemon Tea kottt

Favourite month: May or June, the school holide yeeehaaa

Favourite breakfast: Nestum or oat, bajet sihat je, the fastest, accurate & efficient meal to prepare


-HAVE YOU EVER-

Broken a bone: never

Been in a police car: never

Fallen for a friend: lately hehe

Fallen for a guy/girl in short period of time:  yup

Swam in the Ocean: yes

Fallen asleep in school: most of the time during lecture

Broken someone's heart: kottt

Cried when someone died: sometimes, depend on situation on how i can handle my emotion

Sat by the phone all night waiting for someone to call : nope

Saved e-mails: yes mostly emel dr isis UiTM sal result ngn offer blajo jer

Been Cheated: sort of



-WHAT-

what your room look like: bilik org bujang, semestinya "kemas"

what is right beside you: bed

what is the last thing you ate: ice cream..nyum..nyum..


-WHO-

who did you last yelled at: none, i'm living with my parent now. anak derhaka klu yelled kat parent

who was the last person you danced with: Mea it's a long...long...long time ago

who last made you smile: my mum


-FINAL QUESTIONS-

what are you listening at now?: Radioactive by Imagine Dragons, keep repeating the song for hundredth times already.... kinda addicted dh lorhhh

what did you do today: blogging, facebooking & watching movie, still on holide bler da masuk blaja nati da xbleh nak carefree sgt

Are you the oldest?: nope, the younges

Indoors and Outdoors?: both but more to indoor type


-TODAY, DID YOU-

talk to someone you like?: nope, it's been for a quite long time

kiss anyone?: no

sing?: yes, in my bathroom

talk to an ex?: no

miss someone?: yes my besties

eat?: yes


-LAST PERSON WHO-

You talked to on the phone?: my bestie, Afiq

made you cry?: my so-called-bestfriend-hope-to-be

went to the movies with?: my brother, last movie i watched was "It Was A Good Day to Die Hard"

you went to the mall with?: friends

who cheered you up?: mom & dad


-HAVE YOU-

been to mexico?: never

been to USA? :  never


-RANDOM-

have a crush to anyone?: yes

what book are you reading right now?: Memoirs of an Imaginary Friend by Matthew Green

best feeling in the world?: scored well in my exam

Future kids name?: Muhamad Haikal Iskandar & Nur Hafifah Maisarah, fuyoooooo berangan!!

do you sleep with a stuffed animal?: no

whats under your bed?: some sort of magazines

favourite sport(s) : badminton, wrestling maybe?? hahahah

Favourite place: there's no other better place like home

who do you really hate?: backstabber, org yg xtepati janji

do you have a job?: nope just graduating my diploma, still waiting the offer letter to further my degree on this Sept In shaa Allah

- END OF QUESTION-
cc: syan's blog
Thanks For Reading. Do Comment If You Like

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com

Tetiba kan? Angin kus2 melanda dan terajin pulak nak buat segmen... wakakakaka...rasanya dah lama dah x organize segmen simple kat Bubblynotes... So, here I come...

This segmen dibuat bagi memudahkan saya a.k.a. Cik Puan Bubbly untuk follow dan bloghopping semua blog peserta segmen ini. Dalam masa yang sama, nak bagi ruang dan peluang pada semua blogger untuk turut follow, bloghopping dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra giteww...he he he...

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblnotes.Com bermula dari hari ini, 15/6/2013, jam 11.30 pagi SEHINGGA 22/6/2013, jam 11.30 pagi... Aci tak? *_^... Hopefully segmen ni dapat sambutan dari uols macam segmen2 yang lepas dan semua blogger dijemput join...Pada yang rajin datang, rajin komen, silent reader, stalkers...ahaks... stalkers pun boleh... x ada masalah...masa untuk anda menonjolkan diri... ekekekekeke....

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. Follow blog bubblynotes.com.
2. Buat entri bertajuk Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com.
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ni, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL+C secara serentak.

Kemudian, pastekan ker ruangan HTML uols seperti di bawah ni...

4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini.

Pemilihan Pemenang:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2. URL Blog pemenang akan diletakkan di sidebar bubblynotes untuk tempoh sebulan bermula dari 23/6/2013 sehingga 23/7/2013.

So, kalau2 sudi tu, silalah support dan juga join... *_^... Selamat Bersegmen & Ber-Bloghopping!

da lame rasenyer tak join segmen & blogwalking
jom pakat join mehhh
sambil2 leh knal org & meet with new friends
yehaaaaa!!

Thanks For Reading. Do Comment If You Like

Syaaban!!! Pjie Datang....

Assalamualaikum wbt
amboihhhh da bajet title entry harini da mcm title movie lak an hehehe
actually, Syaaban already passed about a week & i'm still doing nothing bout it
nampak sgt kejahilan aku kat situ
tp Alhamdulillah i'm starting to realize the benefit of this holy month
better late than never rite??
slot dr Imam Muda Asyraf kat TV1 pg td ngn khutbah Jumaat harini btol2 sedikit sebanyak membuka pintu hati aku yang jahil ni
Alhamdulillah, thanks Allah for your blessing
soooo kawan2 sumer
jom amik keberkatan bulan Syaaban ni sblom kite melangkah masuk bulan Ramadhan yg very very soooon nak tiba ni
byk sgt fadhilat yg aku xtau yg bleh buat dlm bulan Syaaban ni as a preparation to face the fasting season
bulan Syaaban ni org byk leka sbb people tend to do a lot of good deeds during Rejab & Ramadhan only
sooo don't take it for granted people
Dlm slot Imam Muda td pon ad sebut yg Rasulullah SAW sdiri pon lbih byk berpuasa pd bulan Syaaban compared to other months besides Ramadhan... Subhanallah

bulan Syaaban ni pon adanya Malam Nisfu Syaaban yg mane hari ke-15 dalam bulan Syaaban
According to Wikipedia,
"Nisfu Syaaban (Nisf bermaksud separuh) adalah peristiwa hari ke-15 dalam bulan Syaaban tahun Hijrah. Umat Islam mempercayai yang pada malam Nisfu Syaaban, amalan akan dibawa naik oleh Malaikat untuk ditukar dengan lembaran amalan yang baru setelah setahun berlalu. Pengertian am Nisfu Syaaban dalam bahasa Arab bererti setengah. Nisfu Syaaban bererti setengah bulan Syaaban. Malam Nisfu Syaaban adalah malam ke-15 Syaaban iaitu siangnya 14 haribulan Syaaban
"

In shaa Allah masih blom terlambat kot tuk kite mengejar keberkatan bulan Syaaban sblom melangkah masuk bulan Ramadhan
jom2 sama2 tingkatkan amal & kurangkan kontroversi
aku tak alim, tp aku cuba berubah tuk menjadi lebih baek disisi Allah
taubat Allah sentiasa terbuka untuk umatnya In shaa Allah


Thanks For Reading. Do Comment If You Like

Kawanku yg "berbulu"!!

Assalamualaikum wbt peeps
for today entry sounds weird rite
totally i'm a weirdo though hahah
bigfoot kah membe ku itu?? gorilla kah membe ku itu?? ataupon mebi dr keturunan Planet of The Apes kot

xdela entry ni xde kaitan ngn makhluk-makhluk berbulu seluruh alam kot
just "berbulu" here aku refer to those yg memilih "bulu" ataupon in other word memilih org tuk berkawan
nak kwn, kwn jela xperlu nak discriminate membe korang tu... xbaek tau
tu namenyer friend for benefit jer
time nak gne mamat/minah ni, laju je pg cri die, then bler da ader kwn laen trus buang mamat/minah tu trus
ape kes der?? hot sgtkah anda?? 
xkesian ke kat mamat/minah tu??
klu cmto baek la korang xpayah bkwn ngn die sejak awl2 lg, bkn ape kesian kat die dibuatnya cam bola lak, leh baling kat sani sini
ingat la sket, Allah tu Maha Adil tau, sekali korang buat kat org laen, mebi berpuluh2 kali Allah balas balik kat korang nanti tau!!
sekadar peringatan tuk diri sendiri je ni
ermm nape aku emo sgt??
xdela tahap emo sgt, cume kdg2 agak terkilan sket
bler ad stgh membe2 kite ni lbih menjurus tuk bersifat nak pilih bulu bler bkwn
aku pon xkesah gak sebenar, cume one day tu i felt i was discriminated
frustrated gak la sposen
tetibe rase cam hina sgt je diri ni
social network is totally my biggest influence
aku da jd takot da nak too get involve in social networking, bkn ape mcm2 benda leh blaku bhaii
cuak gak sposen, bnda yg kcik pon akn jd besar kat social network website ni
so berhati2 la bile korang nak post or share something okaii

satu lg aku mcm nak berpesan 
klu kat fb tu die sngaja wat chat tuk kite chat ngn org laen, tp klu dah xsuka org duk tgur2 korang kat chat tu buat jer offline chat tuk sumer org, xperlu la nak mark2 membe korang yg korang xbape suke tu
ngn org laen korang chat, tp ngn mamat/minah tu korang buat offline
sian kat die
klu die tau korang buat cmto kat die, agak2 ape ek die rase kat korang??
klu mmg da xsuka dia, unfriend je trus xpon block je...the end...
xperlula korang risau lg sal die an?? xke ke bgus suggestion aku tu hehehe
dua-dua menang bak kate mat salleh a win win situation idokk gtu??
okla slamat beramal
aku insan tak sempurna, sesape yg terase berubahlah
laen kali jgn mkn cili baek mkn tomato nanti xdela trase pedas kann
let we change towards the better community
peace yaw...

Thanks For Reading. Do Comment If You Like

Sleepless Nite!! STRIKE again!!

Assalamualaikum wbt
long time no see
missing me??
i'm not in the mood of updating blog that's why i keep being a loner
xtaula nape, nak kate byk keje sgt pon tak, mebi emosi a lil bit chaotic kot
btw Alhamdulillah i'm officially graduated my diploma
it was a month already
xsempat nak habaq maii
syukurlah dpt grad da diploma, there's another phase waiting for me, more crucial, my first degree
result tuk intake degree mebi dlm bln 7 kot, sooo menternak lemak & menanam anggur la nampaknya
intake sal blaja ni nati aku update again on the next entry
actually semenjak 2,3 minggu ni i hardly sleep at nite
dunno why????
as the consequence, subuh aku asyik subuh dinosaur jer, MasyaAllah
not everyday but sometimes lorhhh
alarm dah dua dekat kepala, sblom tdo mesti check dulu whether i set it up already or not
bngun je idokkk, da penat melalak, alarm aku pon senyap jela, empunya badan still got carried away with nice dream
adeihhhh
i tried my best to get rid of this habit
mase blaja dulu senang je nak bgun, org x kejut pon aku bleh je bgn awal sendiri
hmmmmmmm :'(
i think this might be because of i'm thinking too much of certain things

org xtau ape benda yg duk maen dlm kpala otak kita ni
though if we tell to other people, they hardly understand it
kalau aku da start xboleh tdo mulala kepala merayau terbang da sampai Capetown dahh
i always committing my own mistake before i sleep
so that's why i can't sleep due of my thinking to solve it
bler da aku prepare tempat tdo, turned light off, set alarm
i'll start to reflect on my ownself
amal aku pada Allah dah cukup ke?? sembahyang aku td da cukup khusyuk?? slalu je ulang buat kesalahan yg same, Allah still terima ke taubat aku?? xderhaka ke perbuatan aku kat maa ngn abah?? byk dah ke jasa yg aku da bg kat diorg??
all these thing keep playing in my mind
persoalan sal membe2 lg la serabut kepala klu nak pikir
xtaula knapa

but people,
don't expect more from cause i might disappointing you
i'm still not a good slave or ummah to Him
i'm still not a good child to both of my parent
i'm totally not a good friend to all of you
i'm trying my best to fix myself to become a better person, In Shaa Allah

p/s: to those yg penah trase ati ngn aku, mintak maaf byk2, i won't bothering you anymore


Thanks For Reading. Do Comment If You Like

Dear SPM Leavers

Assalamualaikum wbt.
guano set kito??
sihat lako ko??
actually cuti sem da almost a month kot
i'm doing nothing at home
soooo tetibe aku terpikir nak buat entri yg educational + ilmiah sket
blehla org buat rujukan & teladan
arito ada junior skolah aku tnye pendapat, die dpt g matrik so how??

aku ni bknnya byk pengalaman sgt tp sket2 tu blehla kongsi ngn kome-kome yg cnfuse nak g overseas/asasi/matrik/diploma dan sebagainya
first of all, tujuan entry ni bukan niat nak jd poyo or bajet serba tau
aku try wat research sket & i compared with my own experiences
beberapa tahun yg lepas...
i used to get an offer letter to further my study at KMP (Gambang)
i used to get an offer to further my study in Asasi Pertanian UPM
i got an interview from UTP
  i used to be a student to further my study to overseas under JPA at INTEC UiTM, tp xkesampaian...sobs3
now i'm a part 6 student in UiTMKT in Diploma in Science, duk tggu result nak grad dip je ni
ok first of all, aku nak bgtau korang yg aku ni bukanlah budak yg excellent time skolah menengah dulu
yeah i admit that i graduated from SBP, Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra, Pengkalan Chepa, Kelantan (Sekolah kluster tuu, SBT ag weii) tp aku xsempat merasa pon, ktrg first batch yg dpt kluster, soo junior jela yg sempat merasa semua kemudahan tu
i'm from batch 0307

means that dah dekat 6 years i've been leaving my high school years
aku ni da agak tua sebenornya
mase zaman skolah dulu aku ni just an average student
SPM pon soooosooo je
blehla cukup2 makan jer tp x excellent pon
aku minat giler bio, mase duk skolah dulu aku da aim nak further study kat UK in Pharmacy
tp tu angan-angan Mat Jenin la, yela cmner nak buat Pharmacy klu bio je ok chem ko
budak2 medic/pharmacy ni usually scorer time SPM xpon klu yg further local scorer mase duk asasi/matrik/diploma jer sumer
btw
aku nak buat page break ni!! sbb bawah lg panjang bhaiii
pasni tekan "READ MORE" okaii to read detail bout this entry

Thanks For Reading. Do Comment If You Like