Soooo Long UiTMKT

Assalamualaikum wbt
pekabo yop?? watcha doin now harap sumer sihat walafiat blako
Alhamdulillah it's been officially 3 months i'm at home & still doin nothin
bangga ke hapenyer duk umah goyang kaki??
hehehhe skang ni aku da jadi penganggur terhebat buat sementara waktu
actually i just officially graduated for my diploma jerr, xdela havoc sgt pon hehe
skang ni still duk tggu offer letter nak smbg degree lak, mitak2 dipermudahkan Allah
3 years in KT, lots of bittersweet moments that i'm gonna preserve it forever in my heart
byk blaja cara nak berdikari dalam hidup, kenal sape yg leh jd kwn & sape lwn kite yg sebenor, blaja tuk struggle dlm khdupan seharian as a student, blaja bwk "toyol" time test hahahah kantoiii tp normal la tu as student kottt
nasihat aku, xpayah bwk cheat la dlm test tu xbaek tauuu hehehe

okla for this entry nak bercerita sket sal sdikit sbyk sal pnglmn aku duk kat Ganung Kiteee ni
though, i'm just from Kelantan bajet cam jauh je an pdhal negeri sama pantai timur, sebelah menyebelah lak tu hehehhe
tp seriously i have never had a chance to travel around KT though the distance might seem too close
yela sblom ni aku duk asrama kat Klate dah 5 taun, then smbg blaja kat S.Alam for 2 years tu naseb baek xleh fly ke Jepun klu x mmg aku xberpeluang langsung kot nak stay/blaja kat Tganu ni
btw, aku nak introduce sal tmpat blaja aku lu
aku ni budak UiTM jer

bler org tnye UiTM mane?? Bler aku jwb UiTM Kuala Terengganu, then soklan berantai seterusnya yg wajib ditanya lak mesti camni.. Oooo kat Dungun ek?? what????
mesti ke klu UiTM kat Tganu ni sumer kat Dungun?? hahaha kdg2 aku nak tergelak gak
yela bukan nak kutuk tp ni realiti, UiTM KT ni or also known as UiTM Chendering ni saiz kampus die "besar" tahap gaban woooo
ngn skolah menengah kat sebelah kampus aku ni pon besar skolah tu lg...korang bygkanlah sendiri betapa "besar"nya kampus kitorang
tp s'okay la kitorang ni cam kampus bandar jela same jela ngn UiTMKB yg dkat KBmall tu hehehe
terasa dianak tirikan ke?? sometimes especially bnda berkaitan budget ngn event HEP
sorry to say la, kitorang kmpus kecik ni slalu jer dilupakan, klu nak dpt budget nak buat event tuk kelab kemain susahh wooo wa ckp sama lu tp xpela kami redha jeee
bler memula aku dpt offer blaja arito, aku dpt offer Diploma Sains (AS120) kat UiTMKT, mase tu pon aku igtkn UITMKT = UITM Dungun gak, noob giler
then search punyer search, tnye membe bagai diorg ckp la UiTMKT ni kat Chendering
Chendering??? kat mane lak tu bhaiiiiii
mase tu aku da start bukak Google Maps kot, yela kot2 kna kat kwsn pedalaman ke mati katak la aku
tp Alhamdulillah bler da sampai kat situ, okla aku bleh trima seadanya ngn faktor geologi kampus aku time tu cam mati segan hidup xmau je, padang jarak padang tekukur pon ader hehehe
homesick gak sposen, bukan aku xbesa duk bjauhan ngn family cume time tu aku still mcm dilemma ngn cnfuse lg, yela sekeliling aku time tu sumer budak2 lpasan SPM jer sumer sweet 18 ag sumer, aku time tu dah 20, malu kot org tua bru nak amik diploma tp xpela aku terima seadanya dah memang tu qada' & qadar Allah tuk aku, nak tau nape nati rujuk entry Jeponn ni 


tp yg bestnye smpai aku dah semester 4 or semester 5, bebudak ni xtau pon aku ni lg tua dr diorg.. hebat tak?? hahah yg geng2 rapat gile ngn aku jer aku cerita sal kisah hidup aku kat diorg
bukan niat nak sorok, dah korang x tanya, xkan la aku nak bising-bising sal kisah hidup aku yg kelam tu??
lecturer kat sane pon still xtau hal sebenar sal aku mase tu, i just let them know by themselves
klu diorg tnye, aku jwb & cerita jer
mebi aku ni awet muda kot hahahah, tua xsedar diri dah ni ...Subhanallah  
lpas terbukak luas sal cerita hidup aku ni la org da mula nmpak aku, sbb aku ni low profile sket
xsuke nak menonjol sgt tp nak wat cmner, seawal semester 3 aku da dipromoted tuk jd Presiden DiSA (Diploma in Science Association), mak aihhhh cuak+nak nanges kot time tu
aku xnak pon pegang2 jawatan ni bhaii, tp redha jela sampai semester 5 gak aku pegang DiSA ni, tugas berat wooo sbb ni kelab fakulti nyer, soo klu ader pape baek buruk event yg kitorang buat trus je name fakulti kitorang naek name
Alhamdulillah, sepanjang aku pegang ok kot wlpon ade 1,2 event yg tergendala
sorii ekk korang, i'm not a good leader

kampus aku ni ada 5 kos jer yg offer kat situ, sumer tuk student diploma je
Sains Gunaan (AS), Office Management (OM), Akaun (AC), Business Management (BM) ngn Art & Design (AD)
bg aku kampus tu seharusnya dijadikan kampus budak AD je sebenorr, sbb mostly facilities sane diorg yg byk gune tp baru2 ni aku dgr cerita yg kos AD ni da xkan diadakan kat Chendering da, sumer kena pindah kat Machang lak, dunno why..tu pentadbiran punye hal la tu xmo masuk cmpur nati kena saman lak haha
blaja lak, standard je kot
ade ke org kate blaja tu best?? tido ngn lepak lg best kott
ngn setiap mggu ader quizzes, tests, assignments tu xpayah nak cerita la
sumer tu perkara common bg manusia yg bergelar mahasiswa
ni aku baru grad diploma dah mengeluh, time degree pasni gane xtaula
mintak2 bertambah senang kot....amin...
Alhamdulillah i've graduated with first class diploma, though my CGPA is not strong enough
satu lg yg aku bersyukur sgt2 i got ANC (Anugerah Naib Canselor) for my diploma thanks to Allah
all my worked hard is paid off
xsaboo nak tggu HARI JUBAH hujung taun ni, apepon tggu offer degree lagi cuak kot
dapat ke tak pon xtau, i'm just crossing my finger rite now...moga dipermudah
orang kate aku ni tua ngn blaja dah kot, xpela nak buat cmner rezeki aku xsemudah jalan yg org laen dpt
soooo kena struggle & usaha lebih dari org laen la sket
next month dah nak kuar result kemasukan ke degree, cuak.....
doa2kan moga aku dpt yg terbaik
rindu KT??
rndu gak la sposen, rindu nak mkn keropok losong, nak lepak kat Pantai Batu Burok, pegi lpak kat pantai waktu stress nak exam mlm2 buta, buang mase kat MydinMall, buang duit kat karaoke jamban Giant, study gile2 kat Library Awam KT, pegi sahur kat McD, maen dota berjemaah setiap hujung mggu, pah final g mandi kat Sekayu, round2 bandar KT sambil buang duit minyak motor hahahah
oooooooohhhhh myyyyyy i really miss it now
sumer tu da jd kenangan & memori
yg baek aku simpan, yg buruk pon aku tetap simpan tuk dijadikan teladan di masa depan





video




Thanks For Reading. Do Comment If You Like

6 comments:

  1. Replies
    1. yup2
      uitm di hatiku juaaaaa
      bdak uitm jgak ke??

      Delete
  2. Salam.. 1st) Follow u
    2nd) Saya pun budak D. Sains gak.. n Alhamdulillah dpt Anc gak..rezeki ALLAH..sy usaha ja... gudluck for Degree....Sama kot..sy pun menganggur..tp kerja part time kat tmpt tuition..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah rezeki Allah
      salam pekenalan, selalu2 la jenguk blog xseberapa ni yer
      hehhehe

      Delete
  3. baruu bace entry nie.. rindunyer uitm jie.. rinduuuu sesangat =( otokaji?

    ReplyDelete
  4. hai pijie..suka baca entry yg ni...teringat kat Uitm KT yg 'besar' lagi dirindui hehe...btw gud luck !

    ReplyDelete